08 d’octubre 2011

REFORMULACIÓ ACTIVITAT 1.

Per ser TEI hem de dominar moltes habilitats socials, ja que aquestes les haurem d’ensenyar als infants. Si l’ educador no sap com expressar-les o no les té difícilment les aprendran els infants.


- Primeres habilitats socials: hem de saber conversar i fer i respondre preguntes. A més, tenir educació ( donar les gràcies, demanar permís, disculpar-se...) per tal de fer la comunicació més fàcil i de manera adequada. Si l’ adult no mostra educació i respecte els infants tampoc o aprendran ni o duran a terme.


- Habilitats socials avançades: saber donar instruccions i seguir-les, mantenir la participació, ja que és essencial per motivar als infants.. A part, l’ educador ha de saber les normes, com dur-les a terme i respectar-les per donar bon exemple als infants i saber que són necessàries.


- Sentiments: Saber expressar-se i emfatitzar, conèixer i comprendre els sentiments dels infants i expressar afecte. L’ educador ha de saber explicar-se i expressar-se correctament.


- Evitar agressions: saber compartir, ajudar i no barallar-se per cap motiu. Promoure el diàleg en tot cas i ajudar a resoldre els conflictes entre els infants. La solució dels conflictes mai es provocar una baralla ni tampoc deixar que es barallen.


- Planificació: tenir iniciatives i al mateix temps prendre decisions, establir objectius per tal de complir-los i saber explicar-los com cal.
- Creativitat: és molt important que l' educador siga creatiu a l' hora de realitzar activitats, manualitats, jocs, etc


Si a un TEI li falta alguna de les habilitats dites abans o unes altres, no podria ensenyar-lo als infants i per tant, aquests no tindrien un adequat desenvolupament tant social com personal en aquest aspecte i potser desenvoluparen una mala conducta, no expressar-se correctament,...per exemple.


Full de registre: 

G = GENS ; P = POC ; V = DE VEGADES ; N = NORMALMENT ; S = SEMPRE

HABILITAT
G
P
V
N
S
Educació
- Donar les gràcies
- Demanar permís
- Disculpar-se
Comunicació
- Escoltar
- Mantenir una conversa
- Fer i saber respondre preguntes
Participació
- Donar instruccions
- Motivar
- Iniciativa
Empatia
- Expressar-se correctament
- Comprendre i respectar la resta de companys
Evitar agressió
- Compartir
- Ajudar
- No barallar-se
Planificació
- Iniciativa
- Prendre decisions
- Establir objectius
- Saber explicar-se
Creativitat
- Innovador
- Reciclatge
- Iniciativa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada